エレクトロニクス先端融合領域若手研究者育成プログラム

HOME > NEWS&TOPICS一覧 > [Finished]Special Invited Talk on Tuesday 17th December is being planned.

[Finished]

We are delighted to announce that Special Invited Talk is being planned as follows:
-Details are to be announced-

Date:Tuesday 17th December
Time:10:00a.m.-0:00p.m.
Venue:Project Meeting Room, 3rd Floor in VBL
Lecturer:Professor MORI Kensaku , Strategy Office, Information and Communications Headquarters Graduate  School of Information Science
Nagoya University Graduate School of Medicine
Title: Diagnosis-treatment support(ing) system with medical image processor and three dimensional fabrication - from the point of view of the computational anatomy.
Outline: " In this talk, I would like to talk about medical images such as CTimage and MR image and their image processing methods and I shall introduce the computational anatomy that analyze anatomical structure of vessel and organs based on medical images.

With many video presentations, I will present you how these methods are applied to computer aided cancer-diagnosis systems and computer assisted intervention systems and the like.

Also, I will introduce 3D Fabrication method of organ models by using 3D printer for clinical applications."

8.URLs:

CV: http://profs.provost.nagoya-u.ac.jp/view/html/100001940_en.html

Faculty Web: http://www.med.nagoya-u.ac.jp/english01/6489/6600/Diagnostic-Medical-Image-Processing.html

9.Organizer: Dr Kowa KOIDA, Tenure Track Associate Professor

10.Poster: Please find an attached file(PNG)

11.Remark(s): Many video presentations are being planned during this talk so that you can enjoy the talk even if your native tongue is not Japanese.

Poster:
Seminor_Dec_17th.png
---------------------------------------
Moderator:Kowa KOIDA Tenure Track Associate Professor
Epoch:They met at K-Forum which held in Takayama this summer and Professor MORI's Talk there was so interesting that Dr Koida invite Dr Mori to deliver his presentation for Toyohashi Tech people.

更新日:2013年12月13日